17 Mart 2015 Salı

6000 TL'ye Kadar Alınabilecek Otomobiller

MAZDA 626   1989-1991
*Japon üretici Mazda'nın Ülkemizde en yüksek satış rakamına ulaştığı modeldir.Aracın çok fazla tutulması beraberinde diğer modellere göre daha bol ve ucuz yedek parçaya sahip olmasını beraberinde getirmiştir.Araç 1.6 2.0 Motor seçenekleriyle beraber sedan ve kompakt sedan kasa olarak kullanıcıya sunulmuştur.Düşük fiyatlarda alınabilecek en konforlu ve güvenli otomildir.









RENAULT 9 - 11 1983-2000
*Düşük yakıt tüketimi,yedek parça bolluğu ve ikinci el rahatlığı sebebiyle Ülkemizde çok fazla tercih edilen bir modeldir.Güvenlik zayıflığı sebebiyle pek tavsiye etmediğim bir araçtır.







TOFAŞ ŞAHİN-DOĞAN-KARTAL
*Yedek parçasının çok ucuz olması ve arkadan itiş bir araç olması sebebiyle özellikle gençler tarafından yoğun ilgi gören modellerdir.Fakat bu araçlar yakıt konusunda o kadar da ekonomik değildirler.Aerodinamik yapıları sebebiyle kazalarda çok alakasız bölgeleri hasar görmekte ve güvenliği zayıf bir araç portresi çizmektedirler.

                                                                                                                                                                                                                                                                                SKODA FAVORİT 1989-1994                                                                                                               *Üretildiği yıllarda güvenlik konusunu dikkate alan nadir otomobillerden birisidir.1.3 motoru çok fazla performans vadetmese de kendi emsalleri arasında iyi bir konumdadır.1993 Yılından önceki Favoritler de hararet problemi yaşansa da çözülemeyen bir sorun değildir.   1993 Yılında tamamen Wolsvagen üretimine  geçilmiştir.Fan büyütülmüş ve hararet sorunu ortadan kalmıştır.Wolsvagen üretimli Favoritlerin kabortası'da    galveniz kaplandığı için çürüme yapmamaktadır. Kaza esnasında V şeklinde katlanan motor kaputu ön darbe  emici metal ekipmanlar emsalleri arasında sadece Favoritte bulunmaktadır.                                                                                                                                                                                                                      
             









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder